• Academia Olimpica Romana

Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace – 6 aprilie

Acest eveniment rezulta, in mod firesc, din rezolutia adoptata de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite nr. 67/296 din 23 august 2013.
Ea vine sa afirme si sa confirme importanta pe care forul mondial o recunoaste sportului ca mijloc necesar de comunicare intre oameni, ca factor de stabilitate si progres in lume, sub semnul pacii si al cooperarii internationale. • "Sa te cunosti, sa te stapanesti, sa te invingi, iata frumusetea eterna a sportului, aspiratiile adevaratului sportiv si conditiile succesului sau"

  Pierre de Coubertin (Parintele Jocurilor Olimpice Moderne)
 • "Campionii nu se nasc numai in salile de sport. Campionii sunt facuti din ceea ce au mai adanc sadit in ei: o dorinta, un vis, o chemare."

  Muhamad Ali (Campion Olimpic la box)
 • "In lumea moderna, OLIMPISMUL poate deveni o scoala de noblete morala si puritate, precum si de energia pe care o confera rezistenta fizica. Acest deziderat poate fi implinit, insa, doar atunci cand iti consolidezi permanent conceptul de onoare sportiva si echilibru, la acelasi nivel cu forta ta fizica. Viitorul depinde de tine!"

  Pierre de Coubertin (Parintele Jocurilor Olimpice Moderne)
 • "Sportul te invata sa castigi cinstit. Sportul te invata sa pierzi in mod demn. Prin urmare, sportul te invata de toate, te invata ce este viata."

  Ernest Hemingway (Premiul Nobel pentru literatura)
 • "Poti realiza ceea ce vrei, cu conditia sa vrei indelung acest lucru."

  Pierre de Coubertin (Parintele Jocurilor Olimpice Moderne)